Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

Forklift Kiralama
Forklift Kiralama

Forklift Kiralama


Forklift kiralama, yut dışında son derece yaygın bir hizmet türüdür. Firmaların uygun şartlarda forklift ihtiyacını karşılamaya yönelik bir hizmet olan kiralık forklift hizmeti, ülkemizde giderek yaygınlaşmaktadır. Bu yöntem, forklift ihtiyacını gidermenin en kolay ve en uygun yoludur. Kiralama hizmetinde kira bedelleri önceden bellidir ve bu nedenle de yıllık forklift bütçesi de kesin olarak saptanabilir. Bu sayede sürpriz maliyetlerle karşı karşıya kalınması imkansızdır. Kiralama hizmetinden yararlanılırken forkliftlerin bakım ve onarımı için fazladan personel bulundurulmasına gerek yoktur. Bu da firmaların maliyetlerini düşürmektedir. Kiralama hizmetinden yararlanıldığında iş makinesi arıza yaparsa, işletme sahibi işini bırakıp servis aramakla zamanını harcamaz. Arıza durumunda tamir hizmetini kiralama işini yerine getiren firma üstlenmektedir.


Forklift Kiralamada Kredi Kullanılmasına Gerek Yoktur


Forklift kiralama yöntemi tercih edildiğinde, satın almak için ayrılması gereken bütçe, işletmenin ana faaliyet konusu için harcanabilmektedir. Ayrıca kiralama işlemlerinde kredi ya da leasing yöntemi kullanılmadığından şirketin mali tablolarında borç olarak görünmez. Bu da krebilitenin etkilenmemesi anlamına gelmektedir. Kredi kullanılmasa bile şirketin sermayesinden harcama yapılmasına da gerek kalmamaktadır. Muhasebe işlemlerinin de azalmasına yol açan kiralık forklift sistemi, iş makinelerinin beklenmedik arızalarına karşı belli bir oranda bütçe ayrılmasına gerek bırakmamaktadır. Ayrıca yedek parça stokları ile ilgili olarak muhasebe işlemleri yapılmamakta, forkliftin yıpranması ile ilgili hesaplamalar gerek kalmamaktadır. Bunların yanı sıra kiralama hizmeti tercih edildiğinde işletme, tek bir firma ile muhatap olmaktadır. Kiralama hizmetinde eğer arıza belirli bir süreyi aşarsa, firma forkliftin tamir edilmesi süresini beklememektedir. Kiralama işini gerçekleştiren firma, yeni bir iş makinesi temin ederek işin aksamamasını sağlamaktadır.


Kira Bedeli Gider Olarak Gösterilir


Forklift kiralama hizmetinde kira bedellerinin tamamı gider olarak gösterilmektedir. Bu sayede hem vergiden hem de KDV’den indirim avantajı elde edilmektedir. Kiralama hizmeti alınırken profesyonel firmalarla işbirliği yapılması tavsiye edilmektedir. Bu firmalardan hizmet alındığında iş makinesi ile ilgili herhangi bir sorun yaşanmayacaktır. Forklift tipleri, çalışma şartlarına ve yapılan işin niteliğine göre değişmektedir. İş durumuna göre dizl, akülü ya da LPG’li forkliftler kiralanabilmektedir.




Etiketler: forklift, forklift kiralama, kiralık forklift